Nis

23 Nisan dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenerek tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşayabilecekleri bir dünyanın temelidir. Arılı Ortaokulu olarak biz de bu özel günü en anlamlı ve coşkulu şekilde kutladık. 23 Nisan kutlu olsun!

Nis

Projemizin ikinci hareketliliğini Pantelimon Gradinita nr.1  (Romanya) kurumunun evsahipliğinde 17-19 Nisan tarihleri arasında tamamladık. Teach4Future, Fomübirlik, EDUCAnet kurumlarının katılımıyla yaptığımız proje toplantımızda hazırladığımız Çevre Eğitim müfredat ve ders içeriklerinin incelenmesi tamamlandı ve eksiklikleri belirlenerek dijitalleştirme sürecine geçildi. Ayrıca sonraki hareketlilik tarihleri kararlaştırıldı.

Mrt

Projemizin ilk hareketliliğini EDUCAnet (Çekya) kurumunun evsahipliğinde 12-14 Mart tarihleri arasında tamamladık. Teach4Future, Fomübirlik,Gradinita nr.1 kurumlarının katılımıyla yaptığımız proje toplantımızda hazırlayacağımız Çevre Eğitim müfredat ve ders içeriklerinin konu başlıkları ve kullanılacak araçlar belirlendi. Ayrıca sonraki hareketlilik tarihleri kararlaştırıldı.

Mrt

Arılı Ortaokulu Özel Eğitim sınıfı olarak 11 Mart İlkokulu Özel Eğitim sınıfına yapmış olduğumuz ziyaretimiz, öğrencimizin farklı bir sınıfı ve okulu tanımasına ve sosyal gelişimine katkı sağladı. Özel eğitim öğretmenlerimize ve okul yönetimine teşekkür ederiz

Mrt

"Proaktif ve Dijital Çevre Yaklaşımı" isimli projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya hak kazanmış ve Arılı Ortaokulu koordinatörlüğünde yürütülmeye başlamıştır. Teach4Future ve EDUCAnet (Çekya), Gradinita nr 1 Pantelimon (Romanya) ve Fomübirlik kurumlarının ortaklığıyla 01/11/2023 ve 31/10/2024 tarihleri arasında yürütülecektir.

Ock

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet ÇALKAP, okulumuzu ziyaret ederek derslerimize konuk oldu. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden müdürümüz öğretmenlerle de kısa bir değerlendirme toplantısı yaptı. Kendilerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere bıraktığı eşsiz eserleri, ilkeleri ve devrimleriyle ilelebet Türk Ulusuyla yaşayacak olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde saygı ve minnetle andık.

Kas

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladık.

Ekm

Fındıklı Kaymakamı Sayın Murat ÇÜRÜK okulumuzu ziyaret ederek okulumuz hakkında bilgi aldılar ve öğretmenlerimizle bir toplantı gerçekleştirdiler.

Ekm

Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü kapsamında öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” başarıyla tamamlandı.

Eyl

2023 yılı Erasmus+ Okul Eğitiminde Küçük Ölçekli Ortaklıklar (KA210-SCH) faaliyeti 1. başvuru dönemi kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Ulusal Ajans Başkanlığı'na sunulan 452 proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alınmış ve bağımsız dış uzmanlar tarafından değerlendirilmiştir. İçerik değerlendirmesi sonucunda ve mevcut bütçe imkânları çerçevesinde, 8 proje teklifi hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Arılı Ortaokulu olarak başvurduğumuz "Proaktif ve Dijital Çevre Yaklaşımları" isimli projemiz yeterli puanı alarak kabul edilen projelerden biri olmayı başarmıştır. Projemiz kapsamında 8 öğretmen ve 6 öğrencimizle Prag (Çekya) ve Bükreş (Romanya)  şehirlerindeki etkinliklere katılacağız ve bu ülkelerden gelen katılımcıları okulumuzda ağırlayacağız.

Eyl

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bülent Ergene okulumuzu ziyaret ederek derslerimize konuk oldu. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden müdürümüz öğretmenlerle de kısa bir değerlendirme toplantısı yaparak 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılımızı kutladı. Kendilerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.