Haz

Yaşadığımız şehir Rize'nin öğrencilerimiz tarafından daha iyi tanınması, kültürel ve tarihi eser örneklerinin ve akademik eğitim alanlarının görülmesi amacıyla 12.06.2023 tarihinde 6-A sınıfımız Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Tayfun TİPİOĞLU ile bir Rize gezisi gerçekleştirmiştir. Gezimizde Pazar Kız Kulesi, Recep Tayyip ERDOĞAN Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Akvaryumu, Rize Müzesi Bahçesi, Rize Şehir Meydanı ve Rize Kalesi gezilmiştir.

Haz

Efsaneden Fantastik Kurguya Konulu Öykü Yarışmasında İl Üçüncüsü olan öğrencimiz Tuğsemnur KORKMAZ'ı tebrik eder, yaşam boyunca başarılar dileriz...

May

8. Sınıf öğrencilerimiz Yenişehir Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Rize Okullar Arası Bilişim Oyunları ve Teknoloji Yarışması sene sonu etkinliğine katıldılar ve çalışmalar hakkında bilgi edindiler.

May

İl Milli Eğitim Müdürümüz Engin EMEN Fındıklı ilçemize gerçekleştirdiği ziyarette Arılı İlkokulunda öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya geldi.

Nis

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Mrt

Dünyanın farklı yerlerinden sınıfları birbirine bağlayan  öğretmen ve öğrenciler için İşbirlikçi Çevrimiçi Uluslararası Öğrenme ( COIL ) deneyimlerini kolaylaştıran bir platforma sahip çevrimiçi öğrenme topluluğu olan Class2Class organizasyonu bünyesinde Skinner Institute (Meksika), Colegio Publico Maliayo ( İspanya),  Arkady Fiedler no.2 ( Polonya), Poliglota Institut ( Bosna Hersek), Piero Gobetti (İtalya), Rocky Hill Country Day School (Amerika Birleşik Devletleri), Argents Academy (Malawi), Teeny English (Hindistan) kurumlarıyla yürüttüğümüz "Kültürünü Tanımla" projemiz sona yaklaşıyor.

Dört adımlı projemiz  kültürel değişimi, küresel vatandaşlık bilinci geliştirmeyi ve eğitim yoluyla dünyada fark yaratmayı hedeflemiştir.

İlk adımda,  öğretmenler ve öğrencilerin birbirlerini ve kendilerini daha iyi tanıması ve  ülkeleri, kültürleri, inançları ve daha fazlası hakkında bilgi alışverişinde bulunması,

İkinci adımda, sınıfların birbirleriyle işbirliği yapmaları ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ( SDG'leri )  için faaliyetler geliştirmesi,

Üçüncü adımda, öğrencilerin bir önceki aşamada SDG faaliyetleri üzerinde çalışırken karşılaştıkları sorunlara çözüm oluşturmak için tasarım yeteneğini kullanmayı öğrenmesini,

Son olarak, dördüncü adımda, öğrencilerin gerçek sorunlara ürettikleri çözümleri tanımlamaları ve Class2Class topluluğuna sunmaları amaçlanmıştır.

Şbt

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemize ve milletimize geçmiş olsun.

Ock

2022-2023 Eğitim -Öğretim Yılı 1. Dönemi sona erdi. Bütün öğrencilerimize sağlık ve mutluluk dolu iyi tatiller dileriz.

Ara

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerine yönelik okul tanıtım gezisi düzenlendi. 8. sınıf rehber öğretmeni Ceyhun ORAL önderliğinde Rize TOBB Fen Lisesi ve Rize Sosyal Bilimler Lisesine yapılan gezide okulları gezdik ve okullar hakkında bilgi edindik.

Ara

Fındıklı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezinde görev alan gönüllü sporcular tarafından  okulumuz öğrencilerine yönelik  Oyun Şenliği düzenlendi. Şenlikte öğrencilerimiz doyasıya eğlendi. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Bülent ERGENE' nin de katılımıyla yakın zamanda kaybettiğimiz okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Merhum Orduhan İNANÇ'ı kabri başında andık. Sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Öğretmenler Günü programına katılarak akabinde düzenlenen yemeğe iştirak ettik.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı okulumuzda coşkuyla kutladık.

Ekm

Milli Eğitim Müdürümüz Bülent ERGENE okulumuzu ziyaret etti. Öğretmenlerimizden 1. ve 8. sınıfların durumu hakkında bilgi aldı. Ardından Öğretmenler odasında öğretmenlerle biraraya gelerek yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diledi. Kendisine nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederiz.